اخبار اسلایدی
بخششی به شکرانه سلامتی؛ زیباترین مشارکت داوطلبانه

اهدای خون زیباترین نماد مشارکت داوطلبانه است. مشارکتی از فعالیت های بشر دوستانه، برای ترویج خوبی و بهبود کیفیت زندگی انسانی که هیچگونه منفعت مالی نداشته و احساس ارزشمند بودن و احترام را به وجود می آورد. مشارکتی که بر اجتماع اثر مثبتی دارد و با انجام آن حس می‌کنید برای جامعه و هم نوعان خود مفید هستید و نگاه بهتری نسبت به زندگی خودتان خواهید داشت.

فعالیت داوطلبانه ای که تنها با اهدای قطراتی از خون و لحظاتی از وقت شما، می تواند جان یک بیمار را نجات بخشد. بخششی که به شکرانه سلامتی که در وجودمان به ودیعه گذاشته شده و می تواند پیشکشی باشد برای بیماران نیازمند چشم انتظار.

نهم مرداد روز اهداء خون است. اهــــدای خــون نمــادی اســــت ارزشـــــمنـد از همـــــدلی، احســـــاس مســـئولیت، پـیـــونـد بـا همنــوع و از خالص‌ترین نمونه‌های نوع دوستی. در جهــان امروز و در هیاهوی زندگی مادی، اهـــدا کننـــدگـان خون قهرمانانی هســـتند که بدون هیچ توقع و چشم داشتی، بخشی از وجودشان را در اختیار همنوعان خود قرار می‌دهند. به گفته وزیر بهداشت، اهدای خون بخشی از فرهنگ ماست و باید ضمن صیانت از این ارزش آن را وسعت ببخشیم.

همه ما واقفیم که با وجود پیشرفت‌های چشم‌گیر در زمینه علوم پزشکی هنوز هیچ جایگزین مصنوعی برای خون ساخته نشده است و فقط خونی که توسط انسان‌های نیکوکار اهدا می‌شود، می‌تواند جان انسان‌های دیگر را از مرگ نجات بخشد؛ به همین دلیل اهداکنندگان همیشه از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.

بارزترین مثال برای موقعیت‌هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می‌شود، زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی و اعمال جراحی است، اما بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده‌های آن هستند. بسیاری از دیگر بیماران، مانند مبتلایان به تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره‌مندی از یک زندگی نسبتاً طبیعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآورده‌های خونی دریافت نمایند.

اهداکنندگان خون در کشورمان، سال پیش نزدیک به 2میلیون و 100 هزار واحد خون اهدا کردند و این در حالی است که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سال گذشته 108 میلیون واحد خون در 167 کشور دنیا اهدا شده که سهم کشور ما 2 درصد از خون های اهدایی بوده است.‏

سخن کوتاه اینکه، همه ساله در روز 9 مرداد برای پاسداشت مقام اهداکنندگان و تشویق آنان، با همکاری سازمان های دولتی، سازمان های مردم نهاد و با حمایت مسئولین کشوری این روز گرامی داشته می شود همچنین انتخاب شعار امسال روز جهانی اهداکنندگان خون «برای نجات جانم از تو سپاسگزارم»، لزوم توجه تقدیر از اهداکنندگان خون و جایگاه ارزشمند آنان را به درستی نشان می دهد.

*دکتر سید محمد هادی ایازی/ قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی، سمن ها و خیریه های سلامت

تعداد بازديد کنندگان سايت: 53207124 تعداد بازديد زيرپورتال: 15853 اين زيرپورتال امروز: 27 سایت در امروز: 56242 اين صفحه امروز: 20